Kan vi redde Oslofjorden i...

Sirkulære prosjekter kan bidra til å redde Oslofjorden, skape nye arbeidsplasser, mat på bordet og næringsrik gjødsel til jordbruket.

Medlem- og prosjektmøte i Bedriftsnettverket No17

Dato: Fredag 07.januar 2022

Tid: kl 08.30 – 10.00

Sted: Digitalt eller Kontorhuset i Hagaløkkveien 13/ Hybrid løsning!

Torsken er nesten borte. Blåskjellene forsvinner. Sjøgresset gror ikke. Stillehavsøstersen, en fremmed art har inntatt fjorden, og blitt et problem for badende og for det naturlige arts mangfoldet i fjorden. Problemet er stort og komplekst, men det finnes fortsatt løsninger for å redde Oslofjorden.

Gründer og daglig leder i MS Donna, Kjell Olav Rugset, har i en årrekke vist stor interesse for fremmede arter i og langs norskekysten. «Det som er en trussel, kan gjøres om til muligheter» Kongekrabben er et bevis på det.

Kjell Olav Rugset, er i gang med å se på nye muligheter for stillehavsøstersen på land. No17 inviterer til prosjekt- og samarbeidsmøte.

Agenda for møte:
  1. Det store bildet, hva er problemet?
  2. Hva kan Stillehavøstersen brukes til?
  3. Hvordan kan dette bidra til flere arbeidsplasser, samarbeid og innovasjon?
  4. Suksesskriterier!
  5. Hva kan vi som nettverk bidra med?

MS Donna foredler kongekrabbe i anlegget på Tofte, og har bidratt til at krabben har blitt en delikatesse på norske og internasjonale restauranter.

Rugset har utviklet egne produkter av kongekrabbe-skallet. Selskapet samarbeider med Nofima for å finne gode løsninger for hvordan vitamin innholdet i kongekrabben, kan anvendes som krise- og nødhjelp, og serveres som en næringsrik buljong.

Årets omstiller: MS Donna vant prisen som årets omstiller! Årets omstiller – Virke

Nettverk – No17

Påmelding til: [email protected] innen tirsdag 05.januar

Yngve Bastesen og Anne Jorunn Ravndal administrerer og leder Bedriftsnettverket No17.
Bedriftsnettverket No17 er pådrivere for en bærekraftig forretningsutvikling.

Vi har satt sosial bærekraft høyt på vår agenda, og flere av våre medlemsbedrifter er tuftet på sosialt entreprenørskap.  Flere medlemsbedrifter innen bransjer som, teknologi og produksjon har satt likestilling og mangfold på agendaen.

Flere medlemsbedrifter er i gang med en dreining over mot bærekraftige forretningsmodeller; sosialt, økonomisk og miljø. Ønsker du nærmere informasjon om nettverket, ta kontakt med oss!

Om oss – No17 Bedriftsnettverket No17 Bærekraftig forretningsutvikling